Terveyttä tiiviissä yhteistyössä

Kuvantamisella on yhä tärkeämpi rooli nykyaikaisessa lääketieteessä. Kehittyneen teknologian avulla tunnollisesti ja asiantuntemuksella tehdyt tutkimukset mahdollistavat monen sairauden tai tapaturman toteamisen ja toimivat lähtökohtana hoidon suunnittelussa. Siksi saumaton yhteispeli lähettävän lääkärin ja radiologiaan erikoistuneiden spesialistiemme välilllä on olennaisen tärkeää. Yksi osa vaivattomuutta ovat myös yhteiset sähköiset järjestelmät, joiden ansiosta lähetteet ja lausunnot kulkevat lääkäreiden välillä nopeasti ja luotettavasti.

Kumppaniverkostoomme kuuluu lukuisia oman alansa erikoisosaajia, joiden menestymistä tahdomme omalla ammattitaidollamme tukea mahdollisimman monipuolisesti. Terveydenhuollon toimijoiden ohella listassa korostuvat urheiluseurat sekä yksilölajien huippu-urheilijat, joille toimiva hoitoketju on kultaakin arvokkaampaa vammojen ennaltaehkäisyn ja mahdollisesti tarvittavan hoidon välittömän käynnistyksen näkökulmasta.
<!–

Antti Ruuskanenruuskanen

Moninkertainen arvokisamitalisti Antti Ruuskanen, Lääkäriasema Ite ja Sataman Röntgen ovat kulkeneet yhteistä taivalta hyvän matkaa. Keihäänheitto koettelee niveliä kovalla tavalla eikä ole säästänyt pienestä pojasta saakka tosimielellä treenaavaa pielaveteläistäkään leikkauksilta.

– Yksilölajissa ympärillä pitää olla iso porukka oman alansa erikoisosaajia, että maailman huippua on mahdollista edes tavoitella. Luonnollisesti sitä tahtoo omaan tiimiinsä ne parhaat tekijät. Ilman osaavia lääkäreitä oma urani olisi voinut loppua jo vuosia sitten.
– Huippu-urheilijalle jokainen menetetty päivä voi olla menestyksen kannalta ratkaiseva. En voi jäädä odottelemaan tai arvailemaan mistä jokin vaiva johtuu, vaan syy on löydettävä nopeasti ja oikea hoito saatava käyntiin viivytyksittä. Hoitoketjun on toimittava sujuvasti tutkimuksesta ongelman korjaukseen ja kuntoutukseen.

Oman kehon tuntemukseen myös liikuntaneuvojan ja fysioterapeutin opintojen myötä tutustunut keihäsmies haluaa urheilu-uransa rinnalla viljellä hyvinvointia myös ympärilleen, niin fyysisesti kuin henkisesti.
– Itsestään huolehtimiseen, tasapainoiseen elämään ja vaivojen omatoimiseen ennaltaehkäisyyn tulisi muidenkin kuin huippu-urheilijoiden kiinnittää enemmän huomiota. Positiivisesta asenteesta saa uutta juonta kaikkeen tekemiseen, olemiseen ja elämiseen. –>

 

Sampo Lehtolalehtola

Lapinlahden Vetoa edustava Sampo Lehtola on palannut keväällä 2016 vahvasti keihäskartalle muutaman loukkaantumisten värittämän vuoden jälkeen. Tähtäimessä siintävät arvokisapaikat, joista Suomessa käydään kovatasoisten heittäjien kesken perinteisesti kova taisto.

– Olen vakuuttunut, että ennen vammoja heitetty ennätys 83,77 paranee jo tänä kesänä.

– Ehjän talven jälkeen arvokisoihin pääsemiseen ja siellä myös pärjäämiseen on taas olemassa kaikki edellytykset.

 

Maria Räsänenrasanen

Maria Räsänen pinkoi useana vuonna Kalevan Kisojen palkintopallille ja edusti myös sinivalkoisissa väreissä mm. Suomi-Ruotsi-maaotteluissa, kunnes kausi 2014 toi mukanaan loukkaantumisia. Nyt Kuopion Reipasta edustava pikajuoksija tekee uutta nousua.

– Nyt tuntuu vahvasti siltä, että vammat on saatu selätettyä ja oma ennätys voisi hyvinkin mennä uusiksi. Täydessä iskussa urheilusta osaa nauttia aivan eri tavalla.

– Ilmoitin jo 11-vuotiaana, että tavoitteeni ovat olympialaisissa, ja niitä kohti mennään täysillä. Tuntuu että olen nyt elämäni kunnossa.